Selecteren van de juiste internetverbinding

Zakelijk internet vergelijken? Zo selecteert u de juiste internetverbinding voor uw bedrijfssituatie

Alex Veldkamp 20 April 2022

Zakelijk internet vergelijken, is dat eenvoudig? Ja en nee. Voor het maken van een goede vergelijking is het verstandig dat u de belangrijkste eisen en vragen bepaalt. Is bandbreedte uw belangrijkste criterium? Is dit redundantie? Zoekt u naar aanbieders voor zakelijk glasvezel? Zo selecteert u de juiste internetverbinding voor uw bedrijfssituatie: we hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet. 

Er is ongetwijfeld een goede reden waarom u zoekt naar een andere zakelijke internetaanbieding. Toch is het aantal redenen om te veranderen van zakelijk internet te overzien. Snelheid, redundantie en beveiliging zijn de drie belangrijkste. Een ander aspect dat de doorslag kan geven, is ontzorging. In veel gevallen moet u daarvoor niet bij een telecomaanbieder zijn, zoals KPN, T-Mobile of Ziggo, maar zit u beter bij een specialist. Bij de selectie van de juiste internetverbinding voor uw bedrijfssituatie moet u rekening houden met deze 4 aspecten. 
 

1. Welke zakelijk internet bandbreedte heeft u nodig?

Grote bepalende factor hierbij is hoeveel van uw bedrijfsapplicaties van het internet gebruik maken én of u grote bestanden verstuurt of ontvangt. Maakt u gebruik van VoIP, werkt u met Microsoft Teams en valt dit gebruik samen? Wilt u alle activiteiten, van bellen tot internetten, back-up en video-conferencing in de cloud laten plaatsvinden? Belangrijk laatste aspect is de toekomst. Verwacht u als onderneming te groeien, probeer dan een inschatting te maken of laten maken voor uw toekomstig internetgebruik. Voor een modern bedrijf dat intensief zakelijk internet gebruikt, is minimaal een kabelverbinding nodig, maar past glasvezel vermoedelijk nog beter.  

Doe de grote glasvezel check! Bent u benieuwd welke provider voor glasvezel het beste bij u past? Én wilt u graag weten welk pakket en welke snelheden u écht nodig heeft? Doe dan onze grote glasvezel check en krijg antwoord op uw vragen.

2. Hoe belangrijk is redundantie voor u?

Hoe vervelend is het als u een paar minuten of een half uur offline bent? Loopt u omzet mis? Is het lastig om in te schatten voor u als ondernemer hoe groot de kans is op onderbrekingen? Dan kan een internetprovider of een specialist als TSV Groep u helpen aan inzicht. Het belang van redundantie is groter dan u denkt. Levert een onderbreking, zoals onderbroken overleg of offline webshops, direct financiële schade op, dan loont het al snel om te kiezen voor meer betrouwbaarheid. Dat geeft rust en zekerheid dat u kunt doen waar u goed in bent. . 

3. Welke mate van beveiliging zoekt u voor uw bedrijfssituatie?

Met hackerscollectieven in opmars neemt het belang van beveiliging toe. Toch zijn het vaak medewerkers die de gaatjes laten vallen waar cybercriminelen induiken. Welke mate van beveiliging wenst u? Zoekt u een tool voor tweestapsverificatie als aanvulling op uw zakelijke glasvezel oplossing? Biedt uw internetprovider hier oplossingen voor? 

4. Regelt u het zelf of zoekt u ontzorging?

Zakelijk internet vergelijken, doet u dat zelf of besteedt u het uit? Heeft u een eigen ICT-afdeling en kennis van zaken, dan kunt u dit vermoedelijk zelf. Twijfelt u of vindt u het lastig om de basisvereisten op te stellen, dan adviseren we een specialist in te schakelen. Vanuit TSV Groep helpen we veel organisaties van groot tot klein bij het bepalen van hun behoeften. Aanvullend voordeel is dat we ook direct een zakelijke speedtest voor u uitvoeren én u in het vervolgtraject kunnen ontzorgen. 

Gaat u overstappen van zakelijke verbinding? Bekijk dan met onze checklist waar u op moet letten en maak de juiste keuze!

De Grote Zakelijk Internet Checklist