1. Home
  2. >
  3. Connectiviteit
  4. >
  5. Sip trunking
SIP Trunking-1

SIP Trunking

In een tijd waar verschillende supportdiensten verschuiven naar online, kan telefonie niet achterblijven. Het traditionele ISDN telefonie netwerk wordt uitgefaseerd en SIP is de nieuwe norm. SIP Trunking is een dienst om voice over IP (VoIP) connectiviteit te bieden tussen het telefoonsysteem van uw bedrijf en de buitenwereld. Maar welke mogelijkheden zijn er bij SIP Trunking en wat zijn de voordelen? TSV-Groep helpt u graag op weg.

De mogelijkheden van SIP Trunking

Met SIP Trunking kunt u zakelijke telefonie inrichten zoals u dit gewend bent van ISDN. Hoe u intern belt verandert hier bijvoorbeeld niet mee. Het verschil ligt bij het type aansluiting en de mogelijkheden die SIP Trunking u biedt. Zo is SIP Trunking een stuk schaalbaarder dan ISDN. Waar ISDN verkrijgbaar is in ISDN15, 20 en 30, kan SIP Trunking per spraakkanaal groeien en afgeschaald worden.

Daarnaast moet bij SIP Trunking beter nagedacht worden over beveiliging van de telefooncentrales, omdat uw telefoongesprekken over een dataverbinding gaan. Na meer dan 25 jaar in het vak begrijpt TSV-Groep telecommunicatie als geen ander en is ook zeer ervaren op het gebied van cyberbeveiliging. Zo zetten we bij netlijnen met SIP Trunking een Session Border Controller op die dient als een firewall. Hierbij wordt een inkomende sessie aan de buitenkant van uw netwerk afgebroken en vervolgens weer veilig opnieuw opgebouwd aan de binnenkant van uw netwerk. Zo bent u verzekerd van een beveiligde verbinding.

Verder biedt SIP Trunking een belangrijk voordeel ten opzichte van ISDN, omdat SIP Trunking sessie gebaseerd werkt. Dit houdt in dat een SIP Trunking netlijn meer geschikt is om datagedragen conversaties mee te voeren, zoals bijvoorbeeld een videogesprek. Zo maakt SIP Trunking het ook mogelijk om met Microsoft Teams naar buiten de organisatie te bellen. Hiermee hoort SIP Trunking als netlijn bij de toekomst, waarin communicatie steeds meer via data verloopt.

Mobiele telefonie
Software-ontwikkeling-1

Hoe kan TSV-Groep u helpen met SIP Trunking?

TSV-Groep helpt u bij het aanleggen en beheren van de SIP Trunking netlijn. Hierbij ontzorgen we u volledig. Samen brengen we in kaart wat belangrijk voor u is en zorgen we voor een optimale oplossing die volledig veilig wordt opgebouwd en is afgestemd op uw organisatie.

Zo hebben we voor Logicx Mobiliteit B.V. alle netlijnen gemigreerd naar SIP Trunking. Omdat Logicx een 24/7 dienstverlening heeft van het verzorgen van vervangend vervoer, berging en transport bij pechgevallen, is een continue bereikbaarheid uiterst belangrijk. Dit in acht nemend, heeft TSV-Groep een hoge redundantie opgebouwd over de datacentra heen, waarbij we de SIP trunks op twee datacentra hebben geleverd. Hierbij hebben we ook ten behoeve van beveiliging de intelligentie van Session Border Controllers toegevoegd. Daarnaast hebben we automatische routeringen gerealiseerd, waardoor de bereikbaarheid bij een calamiteit echt geoptimaliseerd is en gescheiden is over de verschillende datacenters.

Zo ziet u dat in iedere situatie er een mogelijkheid bestaat om een slimme en veilige oplossing op te bouwen, geheel toegespitst op de situatie van de betreffende organisatie.

Wilt u meer weten over SIP Trunking bij TSV-Groep?

Overtuigd van onze aanpak op het gebied van SIP Trunking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.
Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de andere connectiviteitsoplossingen van TSV-Groep. Bezoek onze pagina over connectiviteit voor meer informatie over de diensten die wij leveren.

Bel direct een van onze experts
Tel. nummer: +31 2 04 303 266

IoT (Internet of Things)-1

 

Neem contact met ons op!