1. Home
  2. >
  3. Oplossingen
  4. >
  5. Internet of things

Wat is IoT (Internet of Things) het en waar kun je IoT voor gebruiken?

We worden omringd door apparaten met sensoren. Deze sensoren nemen signalen uit de omgeving op. Via ingebedde netwerktechnologie communiceren ze met mensen, huizen, fabrieken, werkplekken, steden, boerderijen en voertuigen. Om uw leven makkelijker te maken of om veiliger én efficiënter te kunnen werken. Dat is het Internet of Things. We geven later nog een paar voorbeelden.

CTI (Computer telefonie integratie)

Gebruik van IoT in Smart Industry

De combinatie van IoT en Smart Industry gaat verder dan een slimme theepot die wanneer jij wilt thee zet. Bij IoT in de Smart Industry gaat het om de toepassing van IoT binnen (bedrijfs-)processen.

Denk aan het automatisch activeren van burgerhulpverlening of de gezondheid van ongeboren kalveren te bewaken. Maar ook het monitoren van bouwprojecten, het ontwikkelen van slimme stadskernen of het omleiden van gevaarlijke stoffen worden mogelijk.

IoT belooft nuttige informatie, waardoor gezondheidsproblemen eerder kunnen worden opgespoord en fitness kan worden gecontroleerd. Maar ook goederen beter en veiliger kunnen worden gevolgd en voedsel efficiënter kan worden geproduceerd.

92928777_m (1)

Al die data en dan?

Al deze sensoren produceren veel data. Dat veroorzaakt veel ruis door het verzenden van grote volumes en variëteiten aan informatie. De uitdaging zit in het verzamelen, opslaan en beheren van IoT-gegevens uit het veld. Veldgegevens, die terugkomen uit het gebruik van de klant, hebben een aanzienlijke impact op de volgende ontwikkeling van een product of dienst. Het beheer en beveiliging van al deze IoT-gegevens houdt in: het ontwikkelen en uitvoeren van architecturen, beleid en procedures die goed aansluiten bij de volledige levenscyclusbehoeften van gegevens. Dat vormt een unieke uitdaging.

Software-ontwikkeling-1

Wat is de slimme route van TSV in het Internet of Things?

Data wordt door sensoren vanuit diverse IoT toepassingen via een systeem voor elk afzonderlijk IoT-product teruggestuurd. Het zijn enkel signalen die worden opgevangen. Vervolgens gebeurt er nog niets mee. TSV zorgt ervoor dat al deze data kan worden gecombineerd en dat er ook daadwerkelijk een proces wordt opgestart over de verschillende IoT-toepassingen heen. Hiervoor is geen diepte-investering nodig voor een nieuw technologisch platform. We realiseren dit eenvoudig, omdat ons platform bestaande technologieën ondersteunt, maar ook aansluit bij alle nieuwe ontwikkelingen. Dit platform kunt u inzetten op basis van een maandbedrag. Daardoor is dit ook heel geschikt voor een tijdelijke situatie of als test voor een nieuw proces of dienst.

Applicatie monitoring-1

Voorbeeld Slimme veiligheid garanderen

Een mooi voorbeeld hiervan is een notificatie zoals een alarm, event of signaal dat binnenkomt via een app op een smartwatch, via e-mail, Skype For Business of via elk ander communicatiesysteem. TSV aggregeert deze data die afzonderlijk binnenkomt en zorgt voor directe spreiding naar systemen en mensen die snel kunnen reageren. Daardoor kunnen meldingen niet alleen via diverse wegen worden verzameld, er kunnen ook werkprocessen aan worden gekoppeld op basis van bijvoorbeeld beschikbaarheid van hulp, mensen of middelen. Een voorbeeld is weergegeven in de tekening. Een weeralarm wordt door de overheid uitgevaardigd. Dit kan bijvoorbeeld via een persbericht of een sms gebeuren.

Niet iedereen leest de berichten van de overheid meteen of is aangesloten op het alarmnetwerk van de overheid. Met behulp van het TSV Foundation platform worden de uitgezonden signalen opgevangen, verwerkt en verder verspreid naar andere communicatiemiddelen. Daarbij kunt u denken aan digitale abri’s, een luchtalarm of speakers binnen bedrijven. Op deze manier wordt een groter bereik veiliggesteld en is veiligheid beter georganiseerd.

Back-up & IT Security

Voorbeeld Slimme Stad

Een ander voorbeeld is de veelbesproken opkomst van “smart cities”, waardoor er steeds meer grip komt voor zowel overheid als burger op het gebruik van de publieke ruimte.

Gemeenten verzamelen data uit de openbare ruimte met sensoren en sturen op basis van die data ‘dingen’ aan zoals de lichtintensiteit van lantaarnpalen of sluizen. Dat kan middels een eigen beslissing, maar ook met kunstmatige intelligentie. Ook worden beslissingen genomen op basis van data: wanneer een slimme vuilnisbak vol is, geeft hij aan dat hij geleegd moet worden. De gemeente kan echter ook tijdens evenementen met deze data beter inzicht krijgen: zijn de vuilnisbakken eerder vol? Moet er een tussentijdse lediging plaatsvinden? Ook kunnen verkeerslichten bijvoorbeeld. bij slecht weer fietsers vaker groen licht geven óf fietsers groen licht geven als er geen ander verkeer aankomt.

IoT (Internet of Things)-1

Voorbeeld Slim winkelen

Op een wat kleinere schaal gebeurt iets vergelijkbaars in winkels en winkelcentra. Het IoT wordt ingezet om de klantervaring te verbeteren, in de verwachting dat de klant meer zal besteden. Terwijl een potentiële klant door de stad loopt, krijgt deze berichten over plaatsten die wellicht interessant zijn om te bezoeken. Denk aan winkels, musea of restaurants op basis van persoonlijke voorkeuren die bekend zijn.

De verandering die het IoT mogelijk maakt is vaak groot, maar de ontwikkeling ervan gebeurt niet altijd op een even revolutionaire wijze. Dat verandert zodra zich nieuwkomers aandienen die de technologie, het IoT dus, gebruiken als de basis van hun bedrijfsmodel en een sector op zijn kop gaan zetten.

De mogelijkheden met IoT zijn eindeloos. Deze klanten zetten het Internet of Things al slim in.

Zo kies je de juiste contact center software voor jouw bedrijf

Wilt u meer weten over Internet of Things bij TSV-Groep?

Overtuigd van onze aanpak op het gebied van Internet of Things? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Bel direct een van onze experts

Tel. nummer: +31 2 04 303 273

On-premise VOIP of IP telefonie versus cloud telefonie wat is goedkoper-1-1-2

 

Neem contact met ons op!