Zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel: de 3 argumenten om over te stappen

Alex Veldkamp 12 April 2022

Zakelijk glasvezel heeft de nodige voordelen ten opzichte van DSL en koper-aansluitingen. Het is stabiel, maar vooral sneller. Daarnaast is het steeds breder beschikbaar én niet of nauwelijks duurder dan uw bestaande zakelijk internet contract. Dit zijn de 3 belangrijkste argumenten om over te stappen op zakelijk glasvezel.  

Heeft u die snelle glasvezelverbinding echt nodig? Op dit moment misschien niet, maar hoe snel neemt het datagebruik van uw onderneming toe? Vroeger belde u met de vaste of mobiele telefoon, nu gebruikt u Zoom, Google Meet of Microsoft Teams. Of download en delen van document komt ook steeds vaker voor. Dat vraagt veel meer dataverkeer en helemaal als u belt met beeld. We hebben de 3 belangrijkste redenen om over te stappen op zakelijk glasvezel voor u  op een rij gezet:

1. Met glasvezel loopt u niet tegen capaciteitsproblemen aan

Videobellen werd bijna standaard in coronatijd, maar ook zonder de pandemie was online bellen en vergaderen al in opmars. U en uw medewerkers maken steeds meer gebruik van applicaties die alleen werken als u over een internetverbinding beschikt. Vermoedt u dat dit misschien om 15 applicaties gaat? Waarschijnlijk is het een veelvoud daarvan en het aantal zal verder groeien.  

Wilt u overstappen naar een andere zakelijke internetverbinding? Bekijk met onze checklist waar u op moet letten en maak de juiste keuze!

2. Zekerheid naar toekomst toe - groei onderneming is geen issue bij glasvezel

Onzekerheid zorgt voor afremmende groei. Kiest u voor zakelijk glasvezel, dan kunt u doen waar u het beste in bent: uw klanten bedienen, zonder u zorgen te maken of dat morgen of volgende maand ook lukt. Misschien is zakelijk glasvezel nu nog niet nodig, maar met elke nieuwe werknemer en elke nieuwe applicatie die u gebruikt neemt ook het datagebruik van uw zakelijk internet toe. U wilt vermoedelijk ook niet elke week of elke maand checken of uw huidige verbinding nog voldoet, toch?  

3. Supersnel glasvezel internet is wat de naam zegt: snel internet

Met een keuze voor zakelijk glasvezel, kiest u voor zakelijk internet dat precies is wat het zegt te zijn. Dat is bij snel internet via de kabel, zoals bij Ziggo, niet het geval. Een keuze voor glasvezel is een keuze voor een overzichtelijke oplossing. Daarnaast de bandbreedte van deze internetvorm goed, zowel bij uploaden als downloaden. Die garantie is er bij kabel-internet niet altijd. 

Aanvullend aan het wegnemen van capaciteitsproblemen, de toekomstzekerheid van glasvezel en eenduidigheid, zet u met een keuze voor glasvezel ook een stap vooruit wat betreft redundantie. Bent u overtuigd? Als TSV Groep praten we u graag bij over de mogelijkheden op uw locatie en hoe u kunt profiteren van de glasvezel snelheden. 

Doe onze glasvezel check!

Bent u benieuwd of glasvezel beschikbaar is op uw locatie? En wilt u graag weten welk pakket en welke snelheden u écht nodig heeft? Doe dan onze grote glasvezel check en krijg antwoord op uw vragen.

De Grote Glasvezelcheck