IT cyber security NRGD

TSV Groep levert IT security en stabiel IT-netwerk bij NRGD

Alex Veldkamp 17 February 2022

Bij het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) – onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid – heeft TSV Groep naast een stabiel IT-netwerk een state-of-the-art IT Security-oplossing geleverd met proactieve monitoring. “Het was zo streng ingesteld dat we aanvankelijk niet eens konden Whatsappen.”

Het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) is door het Ministerie van Justitie en Veiligheid in het leven geroepen om de kwaliteit te waarborgen van de inbreng van deskundigen in rechtszaken. Stephanie Pompies is bij het NRGD verantwoordelijk voor de aansturing van IT-projecten. 

IT Cybersecurity belangrijk thema bij NRGD

Het NRGD heeft als onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid vanzelfsprekend te maken met gegevens en documenten die gevoelig zijn. Dat maakt IT Security tot een zeer belangrijk thema bij deze organisatie. Stephanie Pompies van het NRGD licht toe: “De vertrouwelijkheid van de documenten waar we mee werken, maakt dat we 24/7 gescreend worden vanuit Justitie. Wanneer wij op een ongebruikelijk tijdstip inloggen, wordt er direct een notificatie gestuurd.”  
 
Verder wordt er uitsluitend gewerkt op devices van Justitie. Stephanie Pompies: “Intern zijn er strakke regels opgesteld. Stukken naar partijen buiten het Justitiedomein versturen we met een aparte applicatie en documenten kunnen wij zodanig instellen dat zij deze wel mogen inzien, maar niet mogen uitprinten of opslaan. Bij IT Security is de menselijke factor toch het grootste risico.” 

State-of-the-art IT Beveiliging

NRGD klopte bij TSV Groep aan voor een state-of-the-art IT Beveiliging. TSV Groep was al partner van NRGD en gezien het feit dat TSV ruimte ervaring heeft met meerdere (semi-)overheden die met gevoelige gegevens werken, ging NRGD met hen het gesprek aan. 

Stabiel IT-netwerk, stevige firewall en monitoring

Stephanie Pompies: “TSV Groep heeft ons ontzorgd door een goed en stabiel IT-netwerk neer te leggen met een extra stevige Palo Alto-firewall die vanuit TSV proactief gemonitord wordt. Het was zo streng ingesteld dat we aanvankelijk niet eens konden Whatsappen. Daarbij wordt met regelmatige rapportages ook aangegeven wat de firewall constateert. Wordt er iets afwijkends gesignaleerd, dan komt daar direct een notificatie van. Zo kregen we al eens berichten dat verdacht verkeer succesvol tegengehouden is. Dat geeft vertrouwen.”

2. CTA in 5 stappen uw IT Security en Back-up op orde

Afgesloten WiFi-netwerk voor gasten

Daarnaast is een gastennetwerk voor WiFi opgezet, compleet afgesloten van het interne IT-netwerk van NRGD. TSV Groep heeft de IT Security-oplossing uiteindelijk snel opgeleverd. Zeker gezien het feit dat er ook nog een aparte glasvezel aangelegd moest worden. Stephanie Pompies: “Bij de  aansluiting op het glasvezelnetwerk heeft TSV Groep alles voor ons ingeregeld, stap voor stap  uitgelegd wat de firewall nou precies doet en in overleg met ons de firewall zeer streng ingesteld.” 

Stabiel en snel IT-netwerk

“Wat zeer prettig werkt, is dat het IT-netwerk en de internetverbinding – zowel vast als draadloos – erg stabiel en snel is, ook met de mobiele devices waar we mee werken”, vertelt Stephanie Pompies. “Dat maakt het IT-netwerk dat TSV Groep heeft geleverd echt ideaal. In onze applicaties verwerken we soms erg grote bestanden. Dat gaat snel en we kunnen afwisselen tussen WiFi en de vaste verbinding. Dat heeft ons veel flexibiliteit gegeven.”

TSV Groep en IT Security

De samenwerking met TSV Groep omschrijft Stephanie Pompies als prettig en laagdrempelig. “We werken al lange tijd samen. Heb je een vraag, dan krijg je bij TSV Groep altijd binnen een paar uur een antwoord. Het schakelen gaat heel snel, vooral toen de security-oplossing werd opgeleverd. Als het om IT Security gaat, kan ik TSV Groep zeker aanbevelen. Vooral vanwege de open communicatie en de ontzorging die ze bieden bij het proactief monitoren van onze firewall en ons IT-netwerk. Verder denken ze altijd actief mee met ons. Hun vakkundige antwoorden zijn echt een meerwaarde voor ons.”

Weten of uw IT Security op orde is? Download onze IT security checklist, of vraag een Palo Alto security scan aan!