Stopt Avaya met IP Office? Dit is waar u op moet letten!

Frank Lunstroo 22 July 2021

Is Avaya van plan om de verkoop en ondersteuning van Avaya IP Office te stoppen? Zover is het nog niet, echter is er een duidelijke strategiewijziging gaande bij de telefonieleverancier. Gebruikers van Avaya IP Office worden door de fabrikant benadert met de boodschap dat het verstandiger is wanneer u overstapt naar Avaya Cloud Office. Maar is het wel aan een fabrikant om te bepalen dat u klaar bent om te migreren naar de Cloud?

Avaya IP Office voorlopig nog gewoon beschikbaar

Om allereerst de zorg en urgentie weg te nemen bij alle Avaya IP Office-klanten: de stekker is nog niet uit IP Office getrokken. Formeel kán Avaya ook nog geen afscheid nemen van dit on premise platform omdat er nog te veel landen zijn waar Avaya Cloud Office niet beschikbaar is. Avaya IP Office is voorlopig dus niet end-of-sale, niet end-of-support en er is ook geen formele stop op IP Office aangekondigd.

IP Office kan nog steeds geleverd worden, er kunnen uitbreidingen gedaan worden en er is update protectie. Dus als u dat heeft, bent u up to date. Alleen draait uw oplossing wellicht bij u in het serverrek of in een private Cloud in plaats van in de public Cloud van Avaya. Daar is niks mis mee. Avaya IP Office kunt u namelijk al vele jaren via een Cloud-model krijgen via partners als TSV Groep.

Direct overstappen op Avaya Cloud Office geen noodzaak

Toch is Avaya de complete IP Office-gebruikersgroep vrij dwingend aan het benaderen met de boodschap dat de wereld mooier is wanneer men van IP Office overstapt naar de nieuwe Cloud-oplossing Avaya Cloud Office.

Wat is dan het probleem? Allereerst dat er geen noodzaak is om halsoverkop in dit advies mee te gaan. Het lijkt nu net of de migratie naar Avaya Cloud Office per direct de enige weg is en dat is niet zo; Cloud is een optie, geen must. Ten tweede: is het aan een fabrikant om te bepalen wanneer u met uw organisatie klaar bent voor de migratie naar de Cloud?

Scan zakelijke telefonieomgeving

De visie van TSV groep

Bij TSV Groep kijken we er iets anders tegenaan. De situatie en wensen in uw organisatie op het vlak van bereikbaarheid en communicatie staan bij ons voorop, niet de strategie van de fabrikant. Wij kijken liever naar wat goed handig is voor u en wat het meeste voordeel biedt op korte en langere termijn. Misschien is dat inderdaad een migratie naar Avaya Cloud Office, misschien ook niet.

Problemen continuïteit Avaya IP Office?

Echter is de richting van Avaya duidelijk: alle oplossingen worden uiteindelijk als een Cloud-oplossing geleverd. Dat maakt dat uiteindelijk niet meer doorontwikkeld wordt op Avaya IP Office. Raakt u daarmee in de problemen met de continuïteit van uw IP Office-oplossing? Voorlopig niet. Wanneer een Cloud-oplossing op dit moment om bepaalde redenen voor u nog geen goede optie is, dan kan een partner als TSV Groep de continuïteit van uw Avaya IP Office voor langere tijd borgen. Daarmee bezorgen we u rust en garantie voor een stabiele communicatieoplossing.

Wat zijn mijn opties met Avaya IP Office?

Werkt uw organisatie met Avaya IP Office? Dan heeft u ongetwijfeld de berichten van Avaya ontvangen. Wat in uw situatie uw opties zijn, leest u in ons blog Van Avaya IP Office direct migreren naar Avaya Cloud Office? Dit zijn uw opties’.

Download de Ultieme Supportgids voor Avaya, Mitel, Nortel en NEC

Heeft u een support-vraag voor Avaya, NEC, Mitel of Nortel? Of bent u benieuwd wat u kunt doen om uw communicatieoplossing stabiel in de lucht te houden? Download dan hier de Ultieme Supportgids.

De ultieme supportgids zo houdt u uw communicatieoplossing in de lucht