‘Samen met de klant bepalen we de meest slimme route’

Oscar Hartman 6 December 2023

Als engineer bij TSV-Groep is Oscar Hartman gespecialiseerd in het installeren en beheren van telefoonsystemen voor de klein-zakelijke markt. Zijn carrière bij TSV-Groep begon bijna 23 jaar geleden en daarmee is hij – na oprichter Alex en CTO David – de langstzittende medewerker. In deze blog vertelt Oscar wie hij is en waarom hij na ruim twee decennia nog steeds met plezier bij TSV-Groep werkt.

Vrijheid, afwisseling en klantcontact

Ik begon mijn werkende leven als elektricien. Ik heb nog heel even een uitstapje gewaagd naar de kledingperserij, maar de techniek bleef trekken. In 2001 vroeg David Hammel, een goede vriend van me, of ik geen zin had om bij TSV-Groep te komen werken. Op dat moment was David engineer bij TSV-Groep, inmiddels is hij als CTO/COO verantwoordelijk voor het engineering-team. Ik ben een gesprek aangegaan met Alex Veldkamp, de oprichter van TSV-Groep, en de rest is geschiedenis. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze stap. De vrijheid, de afwisseling en vooral het directe contact met klanten, daar hou ik van. Dit is geen bedrijf waar de manager zegt: dit ga je doen en zo moet je het doen. Ik heb hier mijn eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid om samen met de klanten de meest slimme route te bepalen naar een nieuwe installatie of de oplossing voor een storing.

De Slimme Route

Een organisatie die kiest voor TSV-Groep, kiest voor de Slimme Route. Dat betekent dat wij bewust de tijd nemen om de behoeften en doelen van de klant tot in detail te begrijpen. We fietsen niet zomaar een oplossing naar binnen, maar we denken actief mee. Ik ga op bezoek bij de klant en analyseer hoe het bedrijf is georganiseerd en daar haak ik op in. Dat is ook waar mijn kracht ligt: goed aanvoelen hoe een bedrijf werkt en waar de kansen en uitdagingen liggen. Dat betekent ook dat het soms slimmer is om een andere route te nemen dan ik oorspronkelijk had bedacht. Dan passen we ons plan daarop aan.

Snelle Henkie

Bij projecten in de klein-zakelijke markt is er vaak minder gestructureerde voorbereiding dan in de grootzakelijke markt, waar alles veel strakker gepland is. ‘Mijn’ klanten variëren van detailhandel tot bedrijven met ongeveer twintig medewerkers. Er is zelden iemand die zich fulltime bezighoudt met IT, laat staan met telefonie. Ik vind het leuk om creatieve en ad-hoc-oplossingen te bedenken. Ze noemen we ook weleens gekscherend ‘snelle Henkie’…

Techniek in het DNA

Ook als ik niet aan het werk ben bij TSV-Groep, houdt de techniek me bezig. Ik klus graag aan oude audioapparatuur uit de jaren 80 en 90, zoals platenspelers en cassettedecks. Daarnaast ben ik een liefhebber van motorrijden, en ik vind het ook leuk om me bezig te houden met radiografische modelbouw. Je ziet het al, techniek zit echt in mijn DNA.

Neem ook de Slimme Route

Benieuwd hoe je jouw IT-omgeving het best vorm kunt geven? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze Slimme Route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina. En natuurlijk zijn ook wij altijd op zoek naar nieuw talent.