Wat is IoT (Internet of Things) het en waar kun je IoT voor gebruiken?

We worden omringd door apparaten met sensoren. Deze sensoren nemen signalen uit de omgeving op. Via ingebedde netwerktechnologie communiceren ze met mensen, huizen, fabrieken, werkplekken, steden, boerderijen en voertuigen. Om uw leven makkelijker te maken of om veiliger én efficiënter te kunnen werken. Dat is het Internet of Things.

De combinatie van IoT en Smart Industry gaat verder dan een slimme theepot die wanneer jij wilt thee zet. Bij IoT in de Smart Industry gaat het om de toepassing van IoT binnen (bedrijfs-)processen. Denk aan het automatisch activeren van burgerhulpverlening of de gezondheid van ongeboren kalveren te bewaken. Maar ook het monitoren van bouwprojecten, het ontwikkelen van slimme stadskernen of het omleiden van gevaarlijke stoffen worden mogelijk. 

IoT belooft nuttige informatie, waardoor gezondheidsproblemen eerder kunnen worden opgespoord en fitness kan worden gecontroleerd. Maar ook goederen beter en veiliger kunnen worden gevolgd en voedsel efficiënter kan worden geproduceerd.

Custom Size – 11

Wilt u meer informatie over Internet of Things?

Neem dan direct contact met ons op, wij vertellen u graag meer over het Internet of Things.