Waarom technologie ook in 2024 je bedrijfsdoelstellingen moet ondersteunen

Frank Lunstroo 3 January 2024

Technologie wordt steeds belangrijker, ook in het nieuwe jaar. Daar kunnen we simpelweg niet meer onderuit. Des te belangrijker dat je ICT-strategie hand in hand gaat met je bedrijfsdoelstellingen. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze twee essentiële aspecten van je organisatie elkaar ook daadwerkelijk versterken? In deze blog vertelt Frank Lunstroo, salesmanager bij TSV-Groep, waarom je ICT-strategie moet zijn afgestemd op je bedrijfsdoelstellingen.

Het vertrekpunt: technologie als ondersteuning

Wij zijn bij TSV-Groep natuurlijk enorme fans van alles wat met technologie te maken heeft. Maar hoe mooi technologie ook is, het is geen doel op zich. Technologie moet altijd ondersteunend zijn aan de visie en doelstellingen van je organisatie. Het doel is dat je je kunt focussen op het behalen van je bedrijfsdoelstellingen, zonder je zorgen te moeten maken over de technologie. Door samen te werken met een goede IT-partner kun je altijd beschikken over precies die technologische middelen die je nodig hebt.

Stappen naar alignment tussen ICT en bedrijfsdoelstellingen

Een effectieve afstemming tussen ICT en bedrijfsdoelstellingen begint met een uitgebreide verkenning. Wat wil je als organisatie bereiken? Wanneer wil je dat bereiken? Daarbij mag je best groots denken. Ik schreef het al in een eerdere blog: het begint met die stip op de horizon. Weten waar je heen wilt, is een essentiële stap in het creëren van een gecontroleerde en stapsgewijze strategie naar je doel. Je hoeft niet in één keer van 0 naar 100 te gaan, maar zorg wel dat je een haalbaar plan hebt liggen om je doelstellingen in de gewenste tijd te bereiken. Met een heldere strategische roadmap weet je precies wat je wanneer moet doen om uit te komen bij die stip.

Voordelen van ICT-alignment

Als je ICT-strategie is afgestemd op je bedrijfsdoelstellingen, kun je efficiënter werken, je medewerkers in hun kracht zetten en hun expertise optimaal benutten. Dit leidt tot blijere medewerkers. En je weet het: blije medewerkers zijn productiever, bieden betere service en worden merkambassadeurs, wat leidt tot tevreden klanten en meer omzet. In essentie bereik je meer met minder.

Neem de slimme route

Benieuwd hoe je jouw ICT-omgeving optimaal afstemt op je bedrijfsdoelstellingen? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze slimme route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina.