‘Een ICT-bedrijf?! Daar zat ik helemaal niet op te wachten!’

Jessica Veraar 24 April 2024

Jessica Veraar heeft een lange geschiedenis bij TSV-Groep. Op haar LinkedIn-profiel lezen we dat ze officemanager is, maar daarmee doen we Jessica tekort. Zonder haar werken de printers niet, gaan er geen contracten de deur uit en drinken we onze koffie alleen zwart. In deze blog vertelt Jessica over dik vijftien jaar TSV-Groep, wat haar drijft en hoe ze het bij ons overleeft. 

Spin in het web

Ik werk inmiddels al bijna zestien jaar bij TSV-Groep. Ik ben ooit begonnen als stagiair op de salesafdeling. Daarna ben ik een tijdje weggeweest om weer terug naar school te gaan, maar ik ben weer teruggekomen en dit keer op de projectafdeling. Al snel bleek dat dit toch niet helemaal mijn plek was. Nu ben ik officemanager. Althans dat staat in mijn e-mailhandtekening en op mijn LinkedIn-profiel, maar eigenlijk is het veel breder dan dat. Noem het duizendpoot, spin in het web of alleskunner. Van techniek weet ik weinig, maar ik weet wel hoe ik de juiste mensen moet aansturen. Ik beheer de contracten met klanten en leveranciers, zorg voor de maandelijkse CRM-facturatie, regel attenties voor de verjaardagen en als de koffiemelk op is regel ik dat ook. Het is echt een mix van alles en nog wat. De collega’s bellen altijd eerst mij, en dan gaan ze pas nadenken.

Waarom TSV-Groep voor mij de juiste plek is

Het is best een grappig verhaal hoe ik bij TSV-Groep ben beland, jaren geleden. Ik studeerde officemanagement en was op zoek naar een nieuwe stageplek, maar dat viel niet mee. Mijn vader werkte in Amsterdam. Op een dag zat hij in de bus op weg naar zijn werk, en toen heeft hij alle namen opgeschreven van bedrijven waar hij langsreed. Hij kwam met een hele lijst thuis, van PricewaterhouseCoopers tot Deloitte en ook TSV-Groep stond ertussen. Ik besloot om al die bedrijven aan te schrijven en uiteindelijk kreeg ik van TSV-Groep een reactie. Een ICT-bedrijf, een enorme mannenwereld, daar zat ik helemaal niet op te wachten! Maar ja, ik moest wat. Na mijn stageperiode ben ik nog even weggeweest. Ik heb m’n bachelor gehaald en ben toen bij D-Reizen gaan werken. Richard Evers, de financial controller van TSV-Groep, kwam bij mij in de winkel om een reis te boeken. Hij vroeg me waarom ik niet terugkwam bij TSV-Groep. Ik was 25, wilde dolgraag op mezelf wonen, maar in de reiswereld verdien je geen fluit. Dus uiteindelijk koos ik toch weer voor TSV-Groep. En, zoals ze zeggen, de rest is geschiedenis.

Mannengeweld

Ik ben natuurlijk wel de enige vrouw in al dit mannengeweld. Mensen vragen me weleens hoe ik het volhou. Simpel: ik laat gewoon mijn vrouwelijkheid achter in Almere. Hier interesseert het ze toch niet dat ik mijn haar van de week geknipt heb, of welke nieuwe kleren ik gekocht heb. Wat maakt het uit. Het is een leuke club en ik zit niet voor niets al zo lang hier!

Zelf de slingers ophangen

Ik ben niet heel erg bezig met de toekomst, eerlijk gezegd. Je weet niet wat er morgen gebeurt, daar heb ik genoeg voorbeelden van gezien in mijn omgeving. Ik heb ook geen enorme werkambities. Leidinggeven? Niks voor mij. Laat mij maar lekker op de achtergrond, iedereen helpen, dat is mijn comfortzone. En eerlijk is eerlijk, er zit genoeg uitdaging in mijn werk. Ik had het er onlangs nog over met Frank, onze salesmanager, hoe ik vroeger terugschrok voor discussies met klanten. Dat is inmiddels wel anders. Ik groei nog steeds, dus dat zit wel goed. Joh, laten we vooral van het moment genieten, wie weet wat morgen brengt? Natuurlijk, een groter huis, een leuke partner, zo’n lijstje kennen we allemaal. Maar het leven is onvoorspelbaar, je kan er maar beter een feestje van maken. 

Familie en vrienden op nummer één

Als ik niet aan het werk ben, geniet ik ontzettend van tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. Zij staan op nummer één in mijn leven. Ik ben dol op vakanties, het maken van mooie reizen, lekker uit eten gaan, shoppen. Ik ben gewoon een enorme levensgenieter. Daarnaast kickboks ik twee keer per week, wat echt goed is voor mijn mindset. Maar reizen, dat is mijn grootste passie. Mijn laatste trip was naar Miami, begin januari. Het was de eerste keer in vijftien jaar dat ik weer met mijn ouders en broertje op vakantie ging. Gewoon met het gezin, supergaaf. Maar ik kan ook enorm genieten van Spanje, hoor, of een heerlijke stedentrip. Andere culturen, warmte en lekker eten. Ja, dan sta ik aan.

Neem de Slimme Route

Benieuwd hoe je jouw IT-omgeving het best vorm kunt geven? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze Slimme Route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen. 

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina. En natuurlijk zijn ook wij altijd op zoek naar nieuw talent.