‘De klant staat centraal in alles wat we doen’

‘De klant staat centraal in alles wat we doen’

Richard Evers 31 January 2024

Twintig jaar geleden maakte Richard Evers, financial controller bij TSV-Groep, de overstap van een mkb-bedrijf naar TSV-Groep. In deze blog vertelt hij over zijn rol, over de sterke teamcultuur bij TSV-Groep en hoe dit bijdraagt aan zowel klanttevredenheid als werknemersgeluk. Ook vertelt hij waar hij van geniet als hij niet aan het werk is.

Persoonlijke aandacht

Voordat ik bij TSV-Groep kwam, werkte ik bij een mkb-bedrijf, met zo’n 25 tot 30 medewerkers. Op een gegeven moment werd dit bedrijf overgenomen door een grotere onderneming, en al snel voelde ik me een nummer. Persoonlijke aandacht is voor mij heel belangrijk, dus koos ik ervoor op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Mijn collega en vriend Frank had om vergelijkbare redenen de organisatie verlaten en was bij TSV-Groep begonnen. Hij was heel enthousiast en toen hij vertelde dat ze iemand zochten voor de afdeling projecten, besloot ik de stap te wagen. TSV-Groep is een relatief kleine club, en je hebt hier persoonlijk contact met alle collega's. Ik werd aangenomen en ben bijna acht jaar met veel plezier projectmanager geweest.

Terug naar mijn passie

Ik heb gestudeerd voor financiële administratie, en mijn eerste baan was ook in de boekhouding. Toen bij TSV-Groep de rol van financial controller vrijkwam, heb ik de kans gegrepen. Zo kwam ik weer terecht in het vakgebied waar mijn hart ligt. Inmiddels ben ik alweer ruim twaalf jaar financial controller. Ik zorg dat alle facturen op tijd betaald en geïnd worden, ik stel managementrapportages op en bewaak het budget. Daarnaast zorg ik dat aan het einde van het jaar de cijfers op tafel komen, om zo inzichtelijk te maken hoe wij het afgelopen jaar gepresteerd hebben.

Een hecht team. De cultuur bij TSV-Groep

Het feit dat ik al twintig jaar bij TSV-Groep werk – en flink wat collega’s met mij – zegt wel iets over het bedrijf. We zijn een hecht team waar iedereen prettig samenwerkt. Hier geldt niet de mentaliteit van 'zoek het zelf maar uit'; we gaan uitdagingen samen aan. Als er een probleem is, dan staan we er met z’n allen om het op te lossen, altijd met de focus op wat het beste is voor onze klant. We werken niet alleen voor individuele prestaties, de klant staat centraal in alles wat we doen. Als dat betekent dat we wat langer bezig zijn, dan is dat maar zo. Een kopje koffiedrinken en even bijkletsen in de social room, samen lunchen, die sociale interactie vinden we allemaal belangrijk. Dat is wat TSV-Groep is.

De Toekomstplannen  

Als financial controller ben ik teruggekeerd naar mijn ‘roots’, naar het vak waar ik voor geleerd heb en waar mijn hart ligt. Ik geniet ervan om met cijfers bezig te zijn en uit te zoek wat onze mogelijkheden zijn, waar willen we naartoe en hoe komen we daar? Dit is echt mijn vak en ik wil me daar nog verder in ontwikkelen en mijn kennis blijven bijschaven. Zo waren veel van onze processen handmatig, en heb ik ze geautomatiseerd. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik ben vijftig jaar, dus ik heb nog lang te gaan. Als ik er geen lol meer in zou hebben, zou ik echt iets anders gaan zoeken. Maar ik ben hartstikke happy met wat ik doe en dat wil ik verder uitbouwen, binnen TSV-Groep. 

Herinneringen maken

Ik ben getrouwd en mijn vrouw en ik hebben twee kinderen van acht en vijf. Die twee mannetjes zijn alles voor ons. Ik herinner me nog hoe mijn ouders mij altijd ondersteunden. Waar ik ging, gingen mijn ouders. Ik heb gevoetbald tot mijn 28e, en altijd stond mijn vader langs de lijn. Ik weet nog hoe fijn ik dat vond en dat gun ik mijn kinderen ook. De oudste is dol op musicals en de jongste speelt voetbal. Ik zie hoeveel plezier ze hebben als ik erbij ben, daar word ik dan weer blij van. Qua vakanties hebben we een speciale band met Indonesië, mede door de Indische roots van mijn vrouw. Afgelopen najaar zijn we er drie weken geweest. We hebben familie bezocht en genoten van de cultuur en het eten. In Nederland hebben we een vakantiehuisje in Limburg, vlakbij de Duitse grens, dat is ook heerlijk. Het ligt in een bosrijk gebied aan de Maas, waar we kunnen fietsen, zwemmen en ontspannen. Deze momenten van quality time met mijn gezin zijn voor mij ontzettend belangrijk. Herinneringen maken, daar draait het leven om toch?

Neem ook de Slimme Route

Benieuwd hoe je jouw IT-omgeving het best vorm kunt geven? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze Slimme Route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen. 

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina. En natuurlijk zijn ook wij altijd op zoek naar nieuw talent.