De zakelijke speedtest

De zakelijke speedtest: het eerlijke verhaal over zakelijk glasvezel en uw bandbreedte

Alex Veldkamp 26 April 2022

Waar 100 kilometer per uur op de snelweg de limiet is, kan die voor veel ondernemers op de digitale snelweg niet hoog genoeg zijn. Dat is misschien iets gekscherend gesteld, maar het is absoluut noodzakelijk om over voldoende bandbreedte te beschikken. Kent u uw cijfers? Is de capaciteit voldoende? En over 1 of 2 jaar? Een eerlijk beeld over zakelijk glasvezel en uw bandbreedte vormt een goede basis voor het nemen van essentiële beslissingen.

Meten is weten: ook voor zakelijk glasvezel en uw bandbreedte

Een zakelijke speedtest is het begin van een eerlijk verhaal over zakelijk glasvezel en uw bandbreedte. De test legt feilloos bloot wat u op diverse momenten aan dataverkeer gebruikt en welke behoeften u heeft. Bent u op de hoogte van het aantal applicaties waarvoor u (snel) internet nodig heeft? Vermoedelijk schat u het aantal en de behoefte aan up- en downloadsnelheid te laag in. 

De voordelen van zakelijk glasvezel internet

Waarom zou u kiezen voor glasvezel? De snelheid is het grootste pluspunt. Afhankelijk van de locatie bedraagt de snelheid 500 megabit of zelfs 1 gigabit per seconde. Die snelheden vormen een soort basis, want naar verwachting nemen ze verder toe. Er zijn al hogere snelheden behaald. Maken werknemers binnen uw organisatie veel gebruik van cloud-applicaties als Microsoft Teams, Zoom en Google Meet? Dan is glasvezel een verstandige keuze. Het tweede grote pluspunt van zakelijk glasvezel is de stabiliteit. Glasvezel is een redundante verbinding. Het relatief nieuwe glasvezelnetwerk in Nederland kent gemiddeld minder onderbrekingen dan internetverbindingen via koper of coax.  

Bent u benieuwd welke provider voor glasvezel het beste bij u past? Én wilt u graag weten welk pakket en welke snelheden u écht nodig heeft? Doe dan onze grote glasvezel check en krijg antwoord op uw vragen.

Is de maximumsnelheid van uw zakelijk glasvezel gegarandeerd?

Kleven er nadelen aan zakelijk glasvezel? In sommige gevallen is de snellere verbinding ook duurder dan zakelijk internet over koper of coax. Toch lopen die verschillen terug. Echt grote nadelen zijn er eigenlijk niet, wel punten van aandacht. Let erop dat als u een contract afsluit, het ook aan uw verwachtingen voldoet. Er is een kans dat u kiest voor een contract waarbij de maximumcapaciteit  van uw zakelijke glasvezelverbinding niet is gegarandeerd. Dat kan leiden tot glasvezel overboeking. Is dat erg? Nou, dat kan het wel zijn. In dat geval loopt u de kans dat u uw verwachte capaciteit moet delen met een of soms zelfs twintig anderen. Ga dit zeker na voor u een contract afsluit, daarmee voorkomt u narigheid. 

Zakelijke speedtest legt het eerlijke verhaal bloot over glasvezel

Rest de vraag wat voor verbinding en hoeveel capaciteit u nodig heeft. Dat is vrij lastig zelf te bepalen. Kiest u voor een zakelijke speedtest, dan weet u waar u aan toe bent. U weet waar u staat en wat u nodig heeft om het komende jaar of de komende jaren zonder zorgen over voldoende capaciteit te beschikken. TSV Groep beschikt over de kennis om u verder te helpen. We helpen u om zakelijk internet te vergelijken, kunnen helpen met een zakelijke glasvezel speedtest én reiken tips aan. 

Bent u benieuwd welke zakelijke verbinding het beste bij uw organisatie past? Download dan onze grote zakelijk internet checklist: hier moet u aan denken als u overstapt.

De Grote Zakelijk Internet Checklist