‘De technologie evolueert voortdurend en dat houdt het leuk’

Gerko Oskam 7 September 2023

Gerko Oskam is Senior AVAYA Engineer bij TSV-Groep. Als echte techneut zoekt hij voor elke klant naar de juiste oplossing. Dat kan een standaardoplossing zijn, maar ook maatwerk. Als het maar past bij de behoeften van de klant. In deze blog vertelt Gerko wat werken bij TSV-Groep leuk maakt en wat hij doet als hij niet aan het werk is.

Focus op groot-zakelijke segment

Mijn werk draait vooral om het implementeren van systemen en het uitvoeren van upgrades. Lekker technisch bezig zijn, dat is waar ik van hou. In dat opzicht vertoont mijn baan wel enige gelijkenis met dat van mijn collega Oscar, die daar al eerder een blog over schreef. Het verschil zit hem vooral in de focus. Oscar richt zich op de klein-zakelijke markt, terwijl ik me focus op het groot-zakelijke segment. Ik werk al meer dan 17 jaar bij TSV-Groep. Het feit dat meerdere van mijn collega’s hier al tien of soms wel twintig jaar werken, zegt genoeg. Het is gewoon een leuke club om voor te werken. Het werk is flexibel en je krijgt hier veel eigen verantwoordelijkheden. Daar horen bepaalde verwachtingen bij, maar het geeft ook vrijheid. Zelf beslissingen nemen, zelf mijn tijd indelen, dat past mij wel.

Fijne sfeer

Eén keer per jaar organiseren we een gezellig uitje en jubilea worden ook zeker niet vergeten. Wanneer we op kantoor zijn – dat is tegenwoordig ook niet meer elke dag het geval – lunchen we met z’n allen en maken we ook wel eens een rondje samen. De sfeer onderling is erg prettig en het is altijd gezellig.

Passie voor techniek

Ik heb een passie voor techniek en hou me graag bezig met technische zaken, of dat nu in de telecom is of ergens anders. De technologie waar we bij TSV-Groep mee werken, evolueert voortdurend en dat houdt het leuk. Ons werk verandert constant en blijft vernieuwend.

Denken in oplossingen

Wat TSV-Groep uniek maakt? Wij denken niet in merken, maar in oplossingen. Zoals Alex al schreef in zijn blog, zijn kwaliteit en partnerschap bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eerst luisteren we aandachtig naar wat de klant precies nodig heeft. Dan pas zoeken we de beste oplossing erbij. Als dat nodig is, bieden we ook maatwerk. We nemen alle verschillende componenten onder de loep om vervolgens te bepalen wat het beste past bij de behoeften van de klant.

Buitenmens

Als ik niet aan het werk ben, vind je me vaak buiten. Ik ben een fanatiek duiker en onderwaterfotograaf. Dat doe ik voornamelijk hier in Nederland. Elke zondag ga ik met een duikclub op zoek naar mooie duiklocaties. Ik ben ook in Egypte geweest om te duiken, dat was prachtig, maar ja, dat lukt nu eenmaal niet elke week. Verder hou ik van hardlopen, en ga graag met mijn hond naar het strand. Maar ik programmeer ook graag. Zo heb ik bijvoorbeeld een afspraakplanner gebouwd voor het bedrijf van mijn vriendin. Daar kan ik heel goed al mijn kennis en creativiteit in kwijt. Heerlijk!

Neem ook de Slimme Route

Benieuwd hoe je jouw IT-omgeving het best vorm kunt geven? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze slimme route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina. En natuurlijk zijn ook wij altijd op zoek naar nieuw talent.