Innovatie zonder disruptie. De Avaya-transitie

Frank Lunstroo 17 April 2024

In een wereld waarin de technologie maar doorraast, is het soms lastig navigeren. Natuurlijk wil je met je bedrijfscommunicatie een stap naar de toekomst maken. Flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie; het klinkt je allemaal als muziek in de oren. Maar tegelijkertijd roept het heel wat vragen op. Wat betekent zo’n transitie voor mijn huidige processen? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf operationeel blijft zonder onderbrekingen? En hoe navigeer ik door de complexiteit die bij zo'n overstap komt kijken? In deze blog vertelt Frank Lunstroo, salesmanager bij TSV-Groep, hoe je kunt innoveren zonder je bedrijfsvoering te verstoren. 

Betrouwbare technologie als basis

Avaya staat bekend om zijn stabiele en betrouwbare oplossingen. Dat maakt dat niet alleen grote, vooraanstaande organisaties vertrouwen op de diensten van Avaya, maar ook het mkb is groot fan. Het feit dat het zo goed werkt, maakt ook dat veel bedrijven nu nog steeds afhankelijk zijn van traditionele, analoge systemen die niet noodzakelijkerwijs de nieuwste technologische innovaties ondersteunen. Een interessante paradox: de behoefte aan modernisering groeit, maar dat vraagt ook om een fikse investering. Bovendien weet je niet wat de impact op je bedrijfsvoering gaat zijn. Tegelijkertijd is niets doen niet echt een optie. De zorgen om security groeien en het wordt steeds lastiger om nog ondersteuning te krijgen op je systemen. 

Innovatie gefaseerd benaderen

De grootste drempel is vaak de angst voor het onbekende: ‘Ik weet wat ik heb, maar niet wat ik krijg.’ Door te gaan voor een gefaseerde aanpak, verminder je deze onzekerheid. Met Avaya kun je ook op je bestaande platform beginnen met innoveren, stap voor stap en precies op het moment dat het jou uitkomt. Mocht een volledige overstap naar de cloud nog niet aan de orde zijn, dan kun je ook kiezen voor een hybride oplossing. Dankzij het Avaya Experience Platform kun je allerlei nieuwe technologieën – zoals innovaties op het gebied van social integrations, self-service-automation en conversational AI – vanuit de cloud toevoegen aan je bestaande systemen. Dit zorgt ervoor dat de continuïteit en stabiliteit van je platform gewaarborgd blijven, terwijl je tegelijkertijd direct toegang krijgt tot nieuwe functionaliteiten. Dat is wat Avaya noemt: innovatie zonder disruptie

Beheersbare impact

Door te kiezen voor deze gecontroleerde innovatie, krijg je de kans om te ontdekken wat moderne technologieën voor jou kunnen betekenen zonder ingrijpende impact op je operatie. Dit kan zelfs heel specifiek zijn, per persoon, afdeling of locatie, waardoor de impact beheersbaar en overzichtelijk blijft. Zo kun je de employee-experience in het oog houden en het maximale uit de technologie halen zonder grote big bang. Dat kan zelfs met behoud van je traditionele omgeving, als dat je voorkeur heeft. 

Een plan voor elke situatie

Wil je de nieuwste innovaties benutten binnen je bedrijfscommunicatie, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bij TSV-Groep kunnen we een plan opstellen dat past bij jouw unieke situatie. We helpen je te innoveren en je dienstverlening naar klanten te optimaliseren. Klanten verwachten immers dat ze op elk moment van de dag, via elk willekeurig kanaal contact met je kunnen opnemen. Of je nu wel of niet volledig wilt overstappen naar de cloud, ons team kan je begeleiden. Samen zetten we de stap naar innovatie, op jouw voorwaarden.

Sluit je aan bij de kennissessie

Wil je meer weten over hoe je deze transitie met Avaya en TSV-Groep kunt aanpakken? Wij nodigen je uit voor een van onze kennissessies, de eerste is  op dinsdag 14 mei van 14.00 - 17.00 uur (voor alle beschikbare data, klik op de knop inschrijven). Tijdens deze kennissessie gaan we dieper in op hoe je innovatie zonder disruptie in de praktijk brengt.

Inschrijven kennissessie